IMG-20230405-WA0001

Jacqueline Hameetman

Mijn naam is Jacqueline Hameetman. Ik ben 43 jaar en woon in Utrecht. Ik ben coach, trainer, opsteller en healer. Ik werk op het gebied van Leefstijl, Vitaliteit, Loopbaan, Stressvermindering, de Moed om jezelf te zijn, Persoonlijk Leiderschap en Familie-opstellingen.

Ik  geloof dat ieder mens uniek is en bijzondere gaven bezit. Ieder individu kan zijn of haar talenten inzetten om bij te dragen aan onze maatschappij.  Ieders bijdrage is nodig en waardevol! Jouw bijdrage is nodig en waardevol! Wat is precies jouw toegevoegde waarde en hoe kan je zelfverzekerder, vanuit liefde, kracht, goede gezondheid en eigen verantwoordelijkheid jouw plek in de wereld vinden? Hier help ik je graag bij!

Er was bij mij een burnout voor nodig in 2007 om de zoektocht naar mezelf te starten. Ik kreeg voor het eerst van mijn leven de tijd om bewust bij mezelf stil te staan. Hiervoor was ik altijd bezig, altijd in de actie-stand en pakte ik nooit rust of de tijd om ’te zijn’ en te reflecteren. Met mij ging het altijd goed, hard werken was voor mij altijd de standaard en ‘niet zeuren en gewoon doorgaan’, zei ik altijd tegen mezelf. Onder andere vanwege mijn sportverleden was dit voor mij normaal gedrag.

Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat vind ik belangrijk, waar word ik blij van? Hoe kan ik gezonder leven en meer in balans zijn? Hoe kan ik mijn energie beter managen? Hoe kan ik ontspannen? Hoe kan ik beter omgaan met stress? Hoe kan ik keuzes maken die goed passen bij wat ik wil? Hoe kan ik meer rust creëren in mijn hoofd en in mijn lijf? Wat vertellen mijn emoties mij eigenlijk allemaal? Wat vertelt mijn lijf me? Hoe kan ik beter voelen en mezelf beter uiten? Wat denk ik allemaal en zijn hier patronen in te ontdekken en kan ik hier invloed op uitoefenen? Al dit soort vragen ben ik mezelf toen gaan stellen en nog steeds leer ik elke dag over mezelf en van iedereen die op mijn pad komt.

Het is een bijzonder mooie levensreis, waar ik erg dankbaar voor ben. Van hoofd naar lijf en hart & ziel, naar leven vanuit mijn hogere, grotere, liefdevolle, eeuwige bewustzijn, waarin ik met alles en iedereen verbonden ben en mijn hoofd dienstbaar is aan mijn hart en mijn hart mijn richtingaanwijzer is. Leven vanuit vertrouwen, in mijzelf, in anderen, in dat wat zich aandient en mag ontvouwen. Leven vanuit liefde en overvloed. 

Ik zet al mijn kennis en ervaring met veel plezier in om anderen te begeleiden in de zoektocht naar zichzelf. De zoektocht naar een gelukkig en gezond leven.

Carrière shift

Ik heb een carrière switch gemaakt in 2008. Ik liep vast in mijn baan als consultant. Ik kreeg een burnout. Ik had geen idee wat ik wilde qua werk en ging een loopbaantraject volgen. Dit bracht me op mijn goede pad. Ik leerde mezelf beter kennen en kwam erachter dat coaching, trainerschap en docentschap beter bij me paste.

Eerst heb ik als vrijwilliger gewerkt bij Vluchtelingenwerk. Daarna vond ik een baan bij ICM Opleidingen en trainingen, waar ik met allemaal coaches en trainers heb gewerkt, studieadvies heb gegeven en mezelf verder heb ontwikkeld. Ik heb veel mooie mensen ontmoet en van velen mogen leren. In november 2015 heb ik de stap gemaakt naar zelfstandig coach en trainer.

Doelgroepen

Ik ben een mensen mens. Ik vind mensen interessant. Waar je ook vandaan komt, wie je ook bent. Wat drijft jou? Wat is jouw verhaal? Wat heeft jou gemaakt tot wie je nu bent en wat wil je nu anders in je leven? Waar wil je je naar toe ontwikkelen?

Ik werk graag met jongeren, Young Professionals en Professionals. Ik werk graag voor het bedrijfsleven, overheden en het onderwijs. Ik werk graag internationaal. Ik werk graag samen.

Professionaliteit

Ik heb professionaliteit en zelfontwikkeling hoog in het vaandel staan, net als integriteit, respect, eerlijkheid, liefde, spelen en samenwerken.

Volg je hart want dat klopt

“Volg je hart want dat klopt”, dat is inmiddels mijn lijfspreuk geworden. Waar ik me voorheen vaak liet leiden door mijn wilskracht, mijn hoofd, de maatschappelijke norm en meningen van anderen, weet ik nu dat als ik de tijd neem om naar binnen te keren en te luisteren naar mijn hart, dat ik daar de antwoorden kan vinden die ik zoek.

Door mijn hoofd, handen en hart te verbinden kan ik datgene kiezen en doen wat goed voelt. Hierdoor kan ik beter keuzes maken die passen bij mij en mijn levenspad. Keuzes op allerlei gebied, zowel in werk, gezondheid, liefde en vriendschap. Datgene doen waar ik blij van word en goed zorgen voor mijzelf. Op deze manier kan ik het beste van betekenis zijn voor mijn omgeving.

Sterke punten

Volgens de Strengths finder test van Clifton zijn mijn 5 sterke punten:

Maximizer –  Connectedness – Arranger – Empathy – Individualization

Lees hier meer over alle 34 sterke punten in het kort en hier meer uitgebreid.

Natuur

Ik werk graag buiten in de natuur. Wij mensen zijn onderdeel van de natuur. In de natuur kan je vertragen, je natuurlijke ritme terugvinden. De natuur biedt rust, heling, schoonheid, wijsheid, kracht, energie. In de natuur kan je makkelijker verbinden met jezelf. Ik werk regelmatig in de Himalaya in Nepal en ook in andere natuurgebieden in Nederland of andere landen.

Mijn ervaring

43
Jaar levenservaring
17
Jaar intensief bezig met persoonlijke ontwikkeling
12
Jaar coach- en trainerservaring
10
Jaar internationaal coachen en trainen

Behaalde opleidingen & trainingen

 • Opleiding voor Lichtwerkers, bij Centrum Nieuwe Aarde, 2023
 • Assistent op jaaropleiding Systemisch Werken, bij Welopstellingen, 2020-2021
 • Jaaropleiding Systemisch Werken, bij Welopstellingen, 2019-2020
 • Vipassana meditatie, 10 daagse cursus, 2016 en 2017
 • Post-hbo-registeropleiding tot integraal Leefstijlcoach, bij de MARK Academy, de opleider voor vitaal werken en leven, 2015-2016
 • Loopbaancoachingsopleiding, bij ICM Opleidingen en trainingen, 2014
 • Trainersopleiding, bij ICM Opleidingen en trainingen, 2013 (de opleiding is geaccrediteerd bij de NOBTRA)
 • Coachingsopleiding, bij ICM Opleidingen en trainingen, 2012 (de opleiding is geaccrediteerd bij de NOBCO)
 • Cursus Mindfulness 2010
 • Master Internationale Economie & Economische Geografie, aan de Universiteit Utrecht, 2006
 • Uiteenlopende trainingen over communicatie, time management, persoonlijke ontwikkeling

Wat anderen zeggen over mij

Zet mensen in beweging                  Inspirerend                  Positief                Motivator              Innerlijke kracht               Innerlijke rust             Kan goed luisteren      Persoonlijk

Stelt scherpe vragen            Geeft goed feedback               Humor               Professioneel               Enthousiast                 Ziet individuele kwaliteiten             Betrokken

Zie Reviews

 Laat me weten waar ik je mee van dienst kan zijn en ik kom bij je terug.